Gyógyítsd meg a Történetedet!
Storytelling & logotelling

Hívd elő magadból azt a történetet, amivel aztán hatni tudsz a világban!

4 hetes online kurzus
(Csak a Vilko Human 1.0 Project kapcsán rendelhető, külön modulként nem.)

2013-ban Bryan Stevenson egy amerikai ügyvéd elmondott 3 történetet a színpadon, és a TED 30 éves történelmének leghosszabb ideig tartó, álló tapsviharát kapta. Beszélt a nagymamájáról, beszélt a gyerekkoráról és beszélt az igazságtalanságról. A nézők pedig az előadás után 1 órán belül 1 millió dollárt kalapoztak össze Stevenson szervezetének.

Vajon mit tudtak a történetei, ami ennyire feltüzelte és cselekvésre ösztönözte az embereket?

Van benned egy történet,amit azáltal, hogy megosztasz, másoknak erőt adsz, Te pedig meggyógyulsz vagy szárnyra kapsz. Esetleg mindkettő…

Akár a személyes élettörténetedet szeretnéd a felszínre hozni és megfogalmazni, akár a céges kommunikációdat szeretnéd magasabb szintre emelni, jó helyen jársz, mindenképp olvasd végig ezt az oldalt.

Manapság, ha egy vállalkozó elkezdi építeni a bizniszét, sokszor bele sem gondol, hogy a szakmán kívül a legfontosabb üzletépítő eszköze a kommunikáció lesz.

A nagy cégek vezetői viszont jól tudják, az óriási reklámzajban szinte az egyetlen eszköz, amivel még be lehet kerülni az emberek fejébe, az egy jó történet. Az Apple-nél evangélistának, az SAP-nél főstorytellernek hívják annak a marketinges kollégának a munkakörét, aki ütős, érzelmes történetekkel próbálja elvarázsolni és rávenni leendő vásárlóikat, hogy azok a cég termékeit és szolgáltatásait vegyék igénybe.

A marketingben ez az a terület, ahol a legkisebb fejlődés is exponenciális ugrást eredményezhet egy cég vagy bármely nonprofit szervezet növekedésében.

Az internet korában a jól megírt tartalom, egy ütős történet tulajdonképpen álruhába bújt értékesítési ügynök, aki szinte láthatatlanul végzi a dolgát, eladás közben szórakoztatja vagy meghökkenti a vevőt, és a hónap végén nem kell utána TB-t fizetni.

Ha ezen az oldalon jársz, talán már Te is felismerted mindezt.

Szeretnéd végre ütősen megfogalmazni a saját történetedet? Vagy a vállalkozásod üzenetét szeretnéd hatásosabban tálalni a weboldaladon?

Szeretnéd megtanulni, hogyan tudsz írással és történetmeséléssel (storytelling) értéket teremteni és hatni a világra?

Ha bármelyik kérdésre is igen a válaszod, az online storytelling kurzus neked lett kitalálva.

Akár egy könyvet, akár hatásosabb blogbejegyzéseket, akár a céges prezidet szeretnéd elkészíteni, ismerned kell a történetmesélés fortélyait, a figyelemkeltés és a figyelem vezetésének módszereit.


Ha tudod mit jelent mesterelme (mastermind) csoportban inspirálódni, amikor hasonló gondolkodású vagy indíttatású emberek az egekbe emelik egymás energiaszintjét azáltal, hogy egy légtérbe összegyűlnek egy közös cél által, akkor nem kell ecsetelni milyen elképesztő élmény támogató közegben gyakorolni az írást és a történet alkotást.

(Ha nem hallottál még a Mesterelméről, olvass bele itt mit is jelent. De, aztán gyere vissza hamar erre az oldalra )

Weöres Sándor írta:
 “Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak, tevékennyé ébresztése.”


Megtanulunk néhány technikát, amivel meg tudod hekkelni a tudatodat, és a tudatalattid olyan rejtett kincseihez lesz hozzáférésed, amikről eddig magad sem tudtál.

A kurzus tematikája:

Akár egy receptkönyvet szeretnél megírni, akár egy kémregényt, akár a céged etikus termékeit eladó hatékony szövegeket, akár szíved legfájóbb emlékét szeretnéd a felszínre hozni és formába önteni, hogy erőt és bátorítást adhass másoknak, ismerned kell a bizalomépítés és a figyelemkeltés leghatásosabb eszközeit, az érzelmekre ható történetmesélés legfontosabb elemeit, szabályait (szerkezeti felépítés, vázlat, kezdés és befejezés, karakterépítés, fordulat és feszültségkeltés, az érzelmi katarzist kiváltó összetevők, stb.)
De mindezek előtt ismerned kell: SAJÁT MAGADAT. Amíg nem tudod ki vagy és merre tartasz, mi a legigazabb belső értékrended, tele leszel belül egymásnak ellenfeszülő erőkkel, amik általában teljesen kioltják az alkotókedvet és képességet. Akkor is, ha csak egy céges szórólapon dolgozol, és akkor is, ha életed regényét szeretnéd formába önteni.

Általában az első könyv vagy a személyes élettörténet megfogalmazása és formába öntése, egyben alkotójának újjá születése is szokott lenni, ezért a 4 hetes kurzus során:

  • Meghatározzuk a Te legfőbb feladatodat, életed küldetését, hogy mindig szem előtt tudd tartani a legfőbb MIÉRTEDET, illetve, hogy mindig tudd miről és hogyan kommunikálj,
  • kialakítjuk az írói nézőpontot és beszélünk a történetmesélő felelősségről a kvantum szemlélet tükrében,
  • meghatározzuk a téged hajtó inspiráló, motiváló erőket és megfürdetünk benne,
  • felvértezünk a történetmesélés leghatékonyabb eszközeivel.

Ha idáig eljutottál az olvasásban, szeretettel köszöntelek!

Tarnóczy Vilmos vagyok, a storytelling kurzus vezetője. 35 is elmúltam, amikor elkezdtem irogatni blogbejegyzéseket, és majdnem 40 éves voltam, mire elkészült az első könyvem. Életem legcsodálatosabb, önjutalmazó élménye volt már csak az is, hogy megírhattam. A könyv annak ellenére, hogy magánkiadásban jelent meg, néhány hónap alatt bestseller lett. Itt tudsz beleolvasni.

Rendkívül megtisztelő volt, hogy több száz levelet kaptam olvasóktól, amiben leírták,  egy szuszra végig olvasták az egészet, a könyv egyszerűen letehetetlen volt. Több vidéki klubban felolvasóesteket szerveztek, és volt aki hajnalban vonatra ült, miután éjjel kiolvasta a könyvet, hogy találkozzon velem és elmondhassa: csak így tovább!
Többek közt, ezért is született meg az online kurzus és a havi rendszerességű műhelyfoglalkozás.
Mert a történetek hatnak!

Számomra nagyon fontos, hogy az írással és történetmeséléssel értéket teremtsünk, értéket közvetítsünk. Olyan értéket, mely értékre másoknak szüksége van. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk a foglalkozások alkalmával arra is, hogyan tudjuk ezt a létrehozott értéket eljuttatni a számára fontos közönséghez. Hiszen senki sem az asztalfióknak ír. A történeteinkkel hatni szeretnénk.

Hiszem, hogy a megfelelő szavak és mondatok akár írott formában, akár beszéd által közvetítve elképesztő átalakítóerővel bírnak. Épp ezért úgy gondolom, akinek helyén van a szíve és tud beszélni, az beszéljen, aki tud írni, az írjon! Aki nem tud, az meg tanuljon meg!

Nap mint nap látom, hogy 30-40 megfelelően megkomponált, egymás után leírt mondattal cégek, vállalkozások kapnak szárnyra, értékes vagy értéktelen kacatokból, egyedi- vagy tucattermékekből tudnak dollármilliós forgalmat generálni. Pusztán a szavak erejével. De, olyat is hallottam már, hogy valaki egyetlen könyv elolvasása után a rákból gyógyult ki és ezért kizárólag a könyvből áradó, felemelő gondolatokat tette felelőssé.

Petőfi azt írta: “Fényesebb a láncnál a kard”. Azt hiszem a kardnál még fényesebb, még élesebb és még erősebb eszköz a szavak és mondatok ereje. Szavakkal emelhetünk falakat vagy nyithatunk ablakokat, bonthatunk le korlátokat és melegíthetünk fel szíveket. Elképesztő lehetőség rejlik bennük.

A Storytelling kurzus során ezzel foglalkozunk, ezt gyakoroljuk. Görbítgetjük, hajlítgatjuk, kerekítgetjük a szavakat és mondatokat. Mígnem olyan átalakító erőt nem képviselnek, mely erő képes megpendíteni egy másik ember szívében egy húrt vagy világosságot vinni az elméjébe, ezáltal pedig, akár megváltoztatni az életét.

De, nem csak ez történik. A klubfoglalkozások során olyan mély önismereti leckékre és tapasztalatokra teszünk szert, hogy sokszor úgy tűnik, mintha a történetek megalkotása csak az ürügy lenne, egy hatékony módszer, amivel közelebb kerülhetünk önmagunkhoz és valódi céljaink eléréséhez szükséges belső erőhöz.

Ha szívesen gyakorolnál velünk, ha szívesen csatlakoznál klassz, inspiráló emberekhez, ha te is tudod, hogy a gondolataidra a világnak szüksége van, ha téged is annyira felapróznak a mindennapok, hogy egyedül nehezen tudod megteremteni az alkotáshoz szükséges energia- és kreativitás szintet, gyere és jelentkezz a Kvantum Klub író- és történetmesélő kurzusára! 

Jelentkezés a 4 hetes Online ÍRÓ- és Történetmesélő (storytelling) kurzusra:


A 4. hét végére elsajátítod a storytelling alapjait. Tudni fogod hogyan írj érzelmes, cselekvést kiváltó szövegeket. Hogyan kezdj hatásosan, hogyan ragadd meg a figyelmet, majd vezesd tudatosan a mondandód közben, és hogyan válts ki cselekvést, vagy hogyan juttasd új felismerésekhez, új nézőpontokhoz a közönségedet.

Bónuszok:

Minden jelentkező ajándékba megkapja a Szökés az elme börtönéből című könyvet e-book formában és James Allen világhírű Ahogyan gondolod című könyvét (pdf formátum).

Kérdés esetén hívd a 06 70 315 6820-as telefonszámot!

Az online foglalkozáshoz  (személyre szabott, élő foglalkozás) számítógépre és egy skype kapcsolatra lesz szükséged, illetve, hogy a foglalkozás ideje alatt magadra tudd zárni a szobád ajtaját )

Jelentkezéshez töltsd ki a következő űrlapot!